Når solen om nogle timer varmer terrasser og baghaver op med sine lange aftenstråler, vil mange danskere nok være fristet til at finde grillen frem.
Og hvis det er første gang i år, at aftensmaden skal tilberedes over kul udendørs, er der en række ting, man skal være opmærksom på.
- Først skal du lige tjekke, om grillen er i orden. At der ikke sidder gamle madrester, og du skal have tømt det gamle kul ud, siger Den Skaldede Kok, Carsten Olsen, der blandt andet er kendt fra tv.
Grill med hjerte og sjæl
Ifølge Den Skaldede Kok er det en god idé at tage sig tid til at gå ud at købe kul. Det er nemlig vigtigt at bruge den samme slags kul hele sæsonen. Og derudover anbefaler grill-mesteren, at man satser på sikker succes.
- Hvis det er lidt tid siden, at grillen er blevet brugt, vil jeg anbefale at starte med noget simpelt. Noget, man ved kan lykkes. Grill en hel kylling, lyder opfordringen fra Den Skaldede Kok.
- Gør det med hjerte og sjæl, ellers skal man lade være, siger han.
Er man ikke til kylling, er det også simpelt nok at smide en god bøf på grillen. Det ville Den Skaldede Kok selv gøre i aften – og han anbefaler et glas rødvin og en salat til måltidet.