Stærke fængselsbetjente styrer fængsler
En lille men stærk gruppe af fængselsbetjente styrer landets mest sikre fængselsafdeling - og det får unge fængselsbetjente til at søge væk.

Unge fængselsbetjente opgiver at forsætte og socialrådgivere stopper uden nyt job på hånden.

En lille gruppe af stærke fængselsbetjente styrer nogle af afdelingerne i Statsfængslet i Østjylland med så hård hånd, at det har fået flere af deres yngre kollegaer til at søge væk. Det skriver Jyllands-Posten.

I afdeling E i statsfængslet - landets mest sikre afdeling - er en fængselsbetjent mistænkt for at have ladet en rocker tæve en pædofil. I en anden afdeling har to socialrådgivere sagt op. I en skriftlig orientering til fængslets ledelse skriver socialrådgiverne, at det er hårdt at være vidende om gruppens uetiske opførsel.

Betjentenes metoder har fået personale- og sikkerhedschef i fængslet, Kaj Rasmussen, til at nedlægge forbud mod, at fængselsbetjente kan komme i praktik i afdelingen.

Fængselsinspektør Jørgen Bang mener ikke, at han kan gøre noget ved problemerne, fordi der ikke er nogen, der tør at stå frem.

Da en tidligere ansat stoppede på grund af den hårde gruppe, ønskede hun ikke, at det blev noteret hvorfor.

- Hun var bange for, at gruppen ville opsøge hende i hendes hjem. Om frygten er begrundet, ved jeg ikke. Men jeg kan konstatere, at de ansatte er bange, siger Jørgen Bang til Jyllands-Posten.