Stadion i Paris genåbner efter blodige attentater
Frankrigs nationalstadion, Stade de France, der var mål for angreb i forbindelse med attentaterne i Paris 13. november 2015, har lørdag slået portene op igen. Foto: Jacques Brinon/AP
François Hollande var på Stade de France ved genåbningen. Livet går videre, siger den franske præsident.

Frankrigs nationalstadion, Stade de France, der var mål for flere angreb i forbindelse med de blodige attentater i Paris 13. november 2015, slog lørdag portene op igen.

Anledningen var en rugbykamp, og den blev afviklet efter omhyggelig sikkerhedskontrol og forhøjet beredskab.

Den franske præsident, François Hollande, var til stede på lægterne til kampen mellem Frankrig og Italien.

- Jeg havde lyst til at komme ud igen efter disse forfærdelige angreb, for livet går videre. Vi må ikke opgive alt, og samtidig skal vi sørge for endnu strammere sikkerhed, siger Hollande til tv-kanalen France 2 i kampens pause.

Fortov, der fører op til stadion, var afspærret før kampen, og alle tilskuere blev kropsvisiteret to gange, før de fik adgang til stadion.

130 mennesker mistede livet i de angreb, som en gruppe ekstremister med tilknytning til gruppen Islamisk Stat stod bag fredag 13. november i den franske hovedstad.

Den aften detonerede tre ekstremister deres bombebælter ved indgangen eller nær Stade de France i tidsrummet mellem 21.20 og 21.53.

Det skete i forbindelse med en venskabskamp i fodbold mellem Frankrig og Tyskland, og også dengang var Hollande til stede.

Ud over ekstremisterne blev en person dræbt.

/ritzau/Reuters