Stabil Olesen holder konkurrenterne væk
Den danske golfspiller er tæt på turneringssejr i Østrig og har et forspring på tre slag inden sidste runde.

Den danske golfkomet Thorbjørn Olesen indtager også efter tredje runde en sikker førsteplads i European Tour-turneringen Lyoness Open i Østrig.

Olesen gik fredagens runde i 68 slag, fire under par, hvilket var samme udfald som dagen før. Sammenlagt med den imponerende første runde, der blev overstået på blot 64 slag, er danskeren 16 slag under par.

Dermed går han ind til lørdagens afgørende runde med et forspring på tre slag ned til svenskeren Rikard Karlberg og britiske Richard Bland, der deler andenpladsen.

Den 22-årige dansker leverede en runde præget af stor stabilitet. Han lavede birdier på hul 6, 7, 10 og 11 og gik de øvrige huller i banens par.

Franskmanden Thomas Levet, der før fredagens runde var nærmeste konkurrent i den samlede stilling, leverede en runde, der var et slag dårligere end Olesen og dumpede ned på en delt fjerdeplads.

Men Karlberg og Bland sørgede med runder i henholdsvis seks og fem under par for, at danskerens forspring ikke blev udvidet.

Hvis Thorbjørn Olesen kan holde niveauet i den sidste runde lørdag, kan han se frem til at få fyldt gode penge på bankbogen.

En førsteplads giver således 166.660 euro, svarende til godt 1,2 millioner kroner.

Turneringens anden dansker, Thomas Nørret, hoppede ni pladser frem i stillingen og er nu nummer 22 efter en runde i to slag under par.

/ritzau/