Ståle Solbakken: I top-2 over bedste sæsoner
Ståle Solbakken er yderst tilfreds med FCK''s sæson. Foto: Ida Marie Odgaard/Scanpix
Ståle Solbakken mener, at denne sæson rangerer i top-2 i klubbens historie sammen med 2010/2011-sæsonen.

FC København rundede søndag en suveræn sæson af med at slå Sønderjyske med 2-0 i Alka Superligaen.

Det var sæsonsejr nummer 25, og sejren sikrede et forspring på hele 22 point ned til rivalerne Brøndby på andenpladsen

Den suveræne sæson placerer denne sæsons FC København-mandskab højt på listen over de bedste hold i klubbens historie.

- Det er tæt. Spørgsmålet er, om denne sæson eller 2010/2011-sæsonen var bedst, men det er i hvert fald de to sæsoner, der er i top-2, siger træner Ståle Solbakken.

Især stabiliteten har været enorm hos FC København, der først i slutfasen led to nederlag til FC Midtjylland og Lyngby.

- Jeg vil dele sæsonen lidt ind i faser. I de første to-tre måneder spillede vi fantastisk fodbold og scorede mange mål, men blev så ramt af nogle skader og et hårdt program med Champions League, siger Solbakken.

- Men vi har vist en enorm stabilitet, når vi har slidt fysisk eller mentalt. Vi har alligevel formået at kæmpe os igennem.

I år har været suverænt, men Ståle Solbakken er klar over, at FC København får det sværere i næste sæson.

- Vi ved jo, at næste år bliver sværere. Det bliver meget tættere i næste sæson, for mange af de spillere, der har spillet i denne sæson, er væk i næste sæson.

- Vi har et eller andet sted peaket for tidligt, for jeg kunne sælge fire spillere i morgen, hvis jeg ville, siger træneren.

FC København har allerede solgt både Andreas Cornelius og Ludwig Augustinsson, mens også Mathias "Zanka" Jørgensen ventes at forlade klubben.

Ind har man hentet Pierre Bengtsson, Michael Lüftner og Pieros Sotiriou, og dermed er klubben reelt færdig med at handle, afhængig af, hvor hurtigt skadede Peter Ankersen og Rasmus Falk kommer tilbage.

- Vi har alt på plads. Vi må vente på, at Peter Ankersen og Rasmus Falk kommer tilbage fra skader, men spillerne er ellers på plads, hvis ikke der kommer skader, eller vi får et sindssygt bud, vi ikke kan sige nej til, siger Ståle Solbakken.

/ritzau/