Spritbilister på vejene i nat
Politiet i de større byer tog hver en håndfuld spritbilister i nat - helt som de plejer på en almindelig julefrokostnat.

Nogle spritbilister gjorde det nemt for politiet i nat. En spirituspåvirket mand gjorde for eksempel opmærksom på sig selv ved at køre ind i en anden bil i Århus. Her tog politiet desuden tre andre spritbilister i løbet af lørdagen, hvilket vagthavende betegner som meget normalt efter en stor julefrokostaften.

Odense Politi fangede også en håndfuld mennesker, der burde have ladet bilen stå, mens politiet i Esbjerg slet ikke fik fat i nogen. Aalborg Politi stoppede i alt fem mænd mellem 20 og 61 år, som havde drukket mere, end de burde, før de satte sig bag rattet.

»Det er nok lige i overkanten, men det er ikke uventet. Det svarer til, hvad vi ser normalt i december, men efterhånden har folk lært at sørge for transport frem og tilbage - specielt tilbage,« fortæller vagthavende ved Aalborg Politi til DNY.

Samme tendens går igen på Sjælland, hvor politiet i Slagelse, Nykøbing Falster, Næstved, Køge og Holbæk hver har anholdt et par stykker for spritkørsel, skriver TV 2 Øst.

Mens de store uroligheder rasede på Nørrebro i København, slap provinsbyerne dog ikke helt for gadeuorden. I Århus blev 21 anholdt, hvoraf en del havde skabt uro efter julefrokoster i midtbyen.