Sportsfiskere: Ørreder overlever olielæk
Olieudslippet i Vestsjælland ser ud til at være begrænset, så fiskebestanden i Tuse Å klarer sig.

Alt tyder på, at det rige fiskeliv i Tuse Å overlever det olieudslup, som mandag aften ramte Knabstrup Møllebanke i Vestsjælland.

Det oplyser Rune Hylby, formand for Thuse Ås Ørredsammenslutning. Han var tirsdag eftermiddag ude at besigtige det forurenede område.

- Ganske få kilometer nede ad åen er der ingen olie på vandet, så det ser ud, som om det er begrænset til de første 500-600 meter. Vi har ikke set døde fisk, men vil selvfølgelig følge sagen nøje, siger Rune Hylby.

Sammenslutningen har i årtier plejet fiskebestanden i Tuse Å og bruger årligt omkring 100.000 kroner på at sætte ørreder ud. Hovedparten af ørrederne er heldigvis vandret ud i Holbæk Fjord på dette tidspunkt af året, tilføjer han.

Beredskabsstyrelsen har lagt flydespærringer ud rundt om olielækken, der stammer fra brud på en olierørledning fra et raffinaderi i Kalundborg. Kilder i politiet mener angiveligt, at det er olietyve, som har koblet en hydraulikslange på ledningen en meter under jorden.

Selv om der ifølge Rune Hylby allerede er samlet omkring 15 ton "oliesuppe" op fra den eng, hvor udslippet skete, kan der komme mere i fremtiden.

- Engen er sandsynligvis mættet med olie, så man risikerer at skulle grave det hele op, men lad os nu se, siger Rune Hylby.

/ritzau/