Sportselskende kronprins farer af sted igen
Kronprins Frederik deltog lørdag i prisuddelingen Sport 2014 i Boxen i Herning. Her hilser han på triatlet Camilla Pedersen, som blev kåret til Årets Sportsnavn. Foto: DALUM ASTRID/Polfoto
Kronprins Frederik er netop taget til Qatar for at overvære VM i herrehåndbold.

I weekenden krydsede han dumdristigt Storebælt i stormvejr for at deltage i Sportsgalla i Boxen i Herning.

Nu er kronprins Frederik igen på farten. Denne gang er kursen sat mod det mellemøstlige land Qatar. Her skal kronprinsen overvære VM i herrehåndbold.

Som et af de rigeste lande i verden har Qatar bygget ikke mindre end tre kæmpestore sportsarenaer, som skal danne rammen om sportsarrangementerne i landet de næste to uger.

Et af dem, Lusail Multipurpose Hall, der er placeret midt ude i ørkenen, kan rumme hele 15.300 tilskuere. Her vil kronprinsen fredag overvære Danmarks åbningskamp mod Argentina.

Den danske kronprins er kendt for sin store entusiasme for sport. I 2012 blev han medlem af Den Internationale Olympiske Komité. Kærligheden til idræt deler han desuden med kronprinsesse Mary, som han mødte under OL i Sydney i 2000.

Kronprinsessen er imidlertid ikke med på turen til Qatar. Ifølge hoffets kalender har hun ingen officielle arrangementer før den 17. marts, hvor den hollandske kong Willem-Alexander og dronning Máxima aflægger statsbesøg.

Newspaq