Sportsbosser: Kronprinsen snakker sort
AppleMark
Kronprins Frederik skal på talekursus inden OL. Sådan lyder kravet fra Dansk Idræts-Forbund, der vil have deres kandidat til den Olympiske Komité til at tale klart og sammenhængende.

• Øøhh..kronprins Frederik kan ikke tale klart

Kronprins Frederik skal på kursus i at tale sammenhængende og positivt om idræt, hvis han skal være Danmarks næste medlem af Den Internationale Olympiske Komité (IOC).

Ifølge Ekstra Bladet er Danmarks Idræts-Forbund (DIF) i gang med at påvirke Hofmarskallatet, så kronprinsen bliver trænet i at tale klart inden OL i Beijing næste sommer.

- Der er ingen tvivl om, at begge parter skal i gang nu med at arbejde på, at Frederik bliver bedst forberedt på opgaven. Det gælder såvel på det indholdsmæssige som på formen, siger formanden for DIF, Niels Nygaard, til Ekstra Bladet.

Skal være mere synlig og aktiv

Kronprinsen er flere gange blevet kritiseret for at optræde famlende og tale uklart. Et anonymt medlem af DIF s bestyrelse fortæller til Ekstra Bladet, at flere er kritiske over for planen om, at kronprins Frederik skal træde ind i IOC i oktober 2009.

DIF ønsker, at kronprins Frederik ikke kun skal tale klarere, men også være mere afslappet, når han taler om idræt foran tændte mikrofoner.

- Vi er i en løbende dialog med kongehuset om, hvordan vi udvikler og griber det her an. Fra nu og frem mod OL i Beijing næste år i august er det vigtigt, at kronprins Frederik bliver langt mere synlig og aktiv, siger Niels Nygaard til Ekstra Bladet.

Kronprins Frederik skal efter planen deltage i IOC s session i 2008, der holdes i forbindelse med OL i Beijing. Han stiller op til valg ved IOC s session i 2009 i København. Den magtfulde komité er med til at vælge værtsbyer for OL.

via Listen To News