Sportens rygtebørs
Den svenske eks-højdespringer Patrik Sjöberg vil ikke lade sig hår klippe, før han har spruget tre meter (!), og Portsmouth-spillerne Gary O Neil og Sean Davis vil ikke lade sig klippe, før de får scoret i Premier League.

Dagens Rygtebørs står påny i hårets tegn. De to Portsmouth-spillere Gary O?Neil og Sean Davis indgik nemlig en aftale inden Premier League-sæsonen gik i gang, om at de ikke måtte klippe deres hår, før de hver især var kommet på måltavlen. Det beretter den engelske avis Daily Mirror.

Nu er årets engelske liga jo snart fire måneder gammel, og trods en fornem sæsonstart er det stadig ikke lykkedes nogen af de to at få kuglen trillet over stregen. Så fyrene, der i sommer var karseklippede, lunter nu rundt med noget, der ligner hver deres hjelm på hovedet.

Idéen er i øvrigt slet ikke så original. Faktisk er den tyvstjålet fra Rygtebørsen, hvis five-a-side-mandskab i sidste sæson valgte at lade skægget stå, indtil det lykkedes at hente en tiltrængt sejr.

En anden kendis, der kan være ude i et lignende gøremål er den tidligere svenske højdespringer Patrik Sjöberg.

Endog meget frie spekulationer går på, at 41-årige Sjöberg, der er tidligere verdensmester, ikke vil klippe sin lange manke af, før han springer tre meter. Det vil sikkert kræve kunstige hjælpemidler. Men sådanne er Sjöberg heldigvis ikke bleg for at benytte sig af.

Sammen med nogle tidligere og nuværende svenske sportsfolk blev han i hvert fald snuppet med en pose kokain i forbindelse med sommerens EM i atletik i Göteborg. Nu er dommen faldet, og den langhårede Sjöberg skal punge ud med hele 150 dagbøder for synden. Bøderne er dog blot på 30 svenske kroner hver, fordi Sjöberg, der er bosat i Brasilien, ifølge ham selv ikke har nogen indtægter overhovedet. Under normale svenske omstændigheder kunne bøden snildt beløbe sig i 30.000-40.000 kroner, men bliver nu blot 4.500 kroner.