Sportens rygtebørs

Bare fordi man er sportsmand, skal man ikke tro, at man kan omgås loven. Det måtte motionsløberen Claus Hechmann sande, da han fik en bøde på 500 kroner af Slagelse Politi, fordi han løb på cykelstien under Slagelse Motionsklubs Nytårsløb. Claus Hechmann fortæller til Politiken.dk, at han kun var en ud af cirka 200 deltagere, der alle brugte cykelstien, men han havde begået den store fejl at gå i udbrud, så politimanden tog den første fisk, der kom i nettet. Da Hechmann gjorde politimanden opmærksom på, at der kom 200 løbere mere, som så også skulle have en bøde, svarede politimanden: »Har du aldrig været på fisketur. Der fanger man jo heller ikke alle torsk.«

Her på Rygtebørsen beundrer vi en mand, der står fast ved sine principper. Nu glæder vi os til, at politimanden får lært sine udenlandske kolleger, at lov er lov, og lov skal holdes. Så kan vi få sat en stopper for de cykelryttere, som hver sommer blokerer vejene og bremser al trafik, når de kører Tour de France, eller når løberne i New York Marathon finder ud af, at skal blive oppe på fortovet som alle andre, og at der ikke gælder særregler, selvom man er over 30.000.

Især glæder vi os til, at færdselspolitiet begynder at udskrive fartbøder under Formel 1-løbene, så får Fernando Alonso og co. hurtigt nogle klip i kørekortet.