De afpillede skrog røg i gylletanken, når slagteren hold fyraften. Det var blot ét af de græsselige syn, der mødte Fødevarekontrollens Rejsehold på en gård i Aulum i Vestjylland.
Da de åbnede døren til stalden, hvor der bare skulle være køer, gik der også levende fjerkræ rundt. Desuden lå der døde af slagsen. De var nemlig blevet slagtet i et hemmeligt og ulovligt slagteri. Et spøgelsesslagteri.
"Det foregik under dybt uhygiejniske forhold. Man kan ikke indrette et slagteri af fjerkræ i en kostald, det er simpelthen ikke lovligt," forklarer Theresa K. Rasmussen fra Fødevarekontrollens Rejsehold.
Slagteriet var overhovedet ikke anmeldt som slagteri, og der blev ikke udført nogen form for egenkontrol.
Derfor så rejseholdet ikke nogen anden udvej end at konfiskere flere dele af slagteriudstyret, så de kunne sikre sig, at der ikke foreløbig blev produceret menneskeføde under forfærdelige forhold i stalden.
Fødevarestyrelsen opfordrer alle dem, der har købt kød hos spøgelsesslagteren, til omgående at kassere kødet. Det er ikke egnet til menneskeføde.
Spøgelsesslagteren kan se frem til adskillige bøder.