Spøgelsesskib skyllet op på stranden

Der er ingen fare for, at skibet forurener hverken kysten eller havet ud for, udtaler den irske kystvagt, som dog har fået lidt af et problem på deres hænder med det gamle fragtskib MV Alta. (Foto: Waterford Coastguard)

Et 77 meter langt skib er dukket op på den irske kyst – uden nogen om bord.

Man hører af og til om tomme både, som driver rundt på havene for til sidst enten at synke eller skylle op på en kyst. Men de er meget sjældne så store som den 77 meter lange fragtskib MV Alta fra 1976, der sejler under tanzanesisk flag.

Men efter stormen Dennis har slået løs på de engelske kyster weekenden over, ventede der lokale fra Ballybotton i det sydirske distrikt Cork noget af en overraskelse. MV Alta lå på kysten – og skibet havde hverken mand eller mus om bord. Efter en hurtig research ser historikken de seneste par år således ud:

* I september 2018 blev det registreret 1.300 sømil sydøst for Bermuda med 10 besætningsmedlemmer om bord.

* Et år senere i september 2019 blev det spottet af flådefartøjet HMS Protector i midatlanten.

* Februar 2020 ligger det ved den irske sydkyst tæt på byen Ballybotton – uden besætningsmedlemmer.

En talsmand fra den irske kystvagt udtaler, at han aldrig har set noget lignende. – Det sker én gang ud af en million...

Nu prøver man at finde frem til ejeren af skibet. Det meldes indtil videre, at det ligger ok trygt på kysten, men kommer der endnu en storm – og det gør der ifølge de britiske vejrmeldinger – så kan skibet drive til havs igen – og måske synke, hvis det har fået slået hul i skroget, og det kan blive et problem i det befærdede farvand.