Spøgelsesskib fundet i Australien
Redningsarbejdere var dybt forundret, da de fredag fandt et 12 meter langt katamaranskib pludseligt dukkede op langs kysten uden besætning ombord.

Overraskelsen skyldes først og fremmest, at katamaranens motor stadig kørte, ligesom der var mad på bordet, en tændt bærbar computer og både radio og satellit-systemet GPS virkede.

- Det, de fandt, var lidt underligt, fordi alt var normalt, der var bare ingen tegn på besætningen, fortalte Jon Hall fra Queenslands redningscenter til en lokal radio.

Ifølge Jon Hall var skibets sejl oppe, men et af dem var revet itu. Redningsarbejdere fandt forskelligt redningsudstyr, herunder veste og nødblus, men ingen redningsbåd.

Katamaranen KAZ 11 blev set i udkanten af Great Barrier Reef i onsdags, men først fredag gik redningsarbejdere ombord. De kunne ikke se nogen tegn på de tre mænd mellem 56 og 69 år, der var ombord. Ifølge politiet var vinden meget hård søndag og mandag, men siden er havet blevet mere roligt.

I et forsøg på at få opklaret, hvad der er sket, vil politiet nu se nærmere på bådens GPS-system.

- Det vil gøre det muligt for os at gå baglæns og se, hvor denne yacht har været de sidste par dage, og vi håber, at det ville kunne indgrænse søgefeltet efter den savnede besætning, siger Jon Hall.

via Listen To News