Spis slange til din nytårsmiddag

Hvis man er træt af traditioner, skal man måske et smut forbi Fredericia. Her sælger en lokal slagter nemlig slangekød til nytårsmenuen.
Hvad med slange til nytår?
Hvad med slange til nytår? Foto: Paul Asman and Jill Lenoble/Wikimedia

Torsken, oksemørbraden og hamburgerryggen er kendte klassikere på de danske nytårsborde. Men nu kan folk i Syd- og Sønderjylland prøve noget andet.

For første gang sælger slagtermester Frank Gregersen i Fredericia også slangekød til nytårsaften.

En søgning på internet og i artikeldatabase afslører, at han er én af kun få, eller muligvis den eneste, i landet, som sælger kødet, skriver Fredericia Dagblad.

"Jeg har altid godt kunne lide at have lidt specielt kød og har haft kænguru, kanin og de senere år også krokodille", fortæller Frank Gregersen til avisen, og fortsætter:

"Det er ikke en giftslange, men en kvælerslange, og selvfølgelig er der ligesom krokodille tale om opdræt", forsikrer slagteren.

Slangekødet ligner kylling, og smager ifølge slagteren også lidt derhen af. Derfor har han også et foreslag til, hvordan den noget utraditionelle middag skal tilberedes.

"Både krokodille og slange kan man marinere og bruge i fondue eller på grillen. Slangen foreslår jeg, at man lakridsmarinerer. Krokodille kan man appelsinmarinere", siger Frank Gregersen.

Slangerne er hjembragt i frossen tilstand via en grossist i Thailand.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.