Torsken, oksemørbraden og hamburgerryggen er kendte klassikere på de danske nytårsborde. Men nu kan folk i Syd- og Sønderjylland prøve noget andet.
For første gang sælger slagtermester Frank Gregersen i Fredericia også slangekød til nytårsaften.
En søgning på internet og i artikeldatabase afslører, at han er én af kun få, eller muligvis den eneste, i landet, som sælger kødet, skriver Fredericia Dagblad.
"Jeg har altid godt kunne lide at have lidt specielt kød og har haft kænguru, kanin og de senere år også krokodille", fortæller Frank Gregersen til avisen, og fortsætter:
"Det er ikke en giftslange, men en kvælerslange, og selvfølgelig er der ligesom krokodille tale om opdræt", forsikrer slagteren.
Slangekødet ligner kylling, og smager ifølge slagteren også lidt derhen af. Derfor har han også et foreslag til, hvordan den noget utraditionelle middag skal tilberedes.
"Både krokodille og slange kan man marinere og bruge i fondue eller på grillen. Slangen foreslår jeg, at man lakridsmarinerer. Krokodille kan man appelsinmarinere", siger Frank Gregersen.
Slangerne er hjembragt i frossen tilstand via en grossist i Thailand.