Af redaktionen, redigering Mette Skøtt, udeoghjemme.dk, Aller Media
Det er årstiden for høfeber. Har du det, så hader du det sikkert. Har du det ikke, så tænker du nok: ’Godt det ikke er mig.’
Du kan desværre ikke spise dig fra høfeber, så i de fleste tilfælde er du nødt til at have medicin, men du kan godt supplere med en reguleret kost, så du får mindre irritation, forklarer fast læge på Ude og Hjemme, Jerk W. Langer:
- Men jeg anbefaler at spise på en måde, som modvirker tendensen til at reagere med irritation i øjne og næse. Det kaldes at spise anti-inflammatorisk, hvorved man lindrer den irritation og betændelse, som forstærker den allergiske reaktion.
Så nemt fjerner du blodets farlige fedt. Få lægens råd på udeoghjemme.dk
Syv gode råd mod høfeber
Jerk W. Langer har samlet i alt syv råd, der gerne skulle få din høfeber til at føles mindre generende:
1) Spis mange fisk og anden havføde. Omega-3-fedtsyrer (fiskeolie) er det stærkeste anti-inflammatoriske stof i kosten.
2) Hold dig fra tidselolie, solsikkeolie, majsolie og vindruekerneolie.
3) Tag 2.400 milligram omega-3 dagligt som tilskud i svære perioder.
Du skal også have omega-3 som gravid. Læs hvad mere, du skal spise på udeoghjemme.dk
4) Skær meget ned på præfabrikata, junkfood og andre kunstige madvarer, der er fyldt med dårligt fedt og sukker.
5) Suppler med rapsolie og hørfrøolie, som du med fordel kan anvende i madlavningen. De indeholder også omega-3-fedtsyrer.
Kæmpede i årevis for sterilisation: 30-årig vil aldrig have børn
6) Undgå hurtigt optagelige kulhydrater. Med andre ord: Vælg fuldkornprodukter på bekostning af pasta, hvidt brød, hvide ris og kager.
7) Udnyt de mange anti-inflammatoriske stoffer i bær, frugter, grønsager, krydderier og krydderurter. Spis planteføde fra hele farveskalaen.