Spielberg skamroser danske skuespillere
Steven Spielberg er aktuel med ny film, hvor især to danske stjerner funkler Foto: Paul Drinkwater / POLFOTO
Nicolas Bro og David Dencik har begge scoret en rolle i Spielbergs storfilm 'War Horse' og deres præstationer kaster roser af sig.

Dansk skuespilkunst har længe gjort sig bemærket på den internationale filmscene. Senest er det Nicolas Bro og David Dencik, der kan klappe sig selv på skuldrene. For det er selveste Steven Spielberg, som har fået øjnene op for deres talent i hans nye film, 'War Horse'. Filmmesteren er ikke mindre end begejstret for de to danske skuespillere:

Da han skulle beskrive de to skuespillere, gjorde han det således med disse ord: 'De er fremragende!'

Det var Susanne Bier, der i sin tid anbefalede Nicolas Bro til den 65-årige Spielberg, afslører han til bt.dk.

Kathy Kennedy, som har været Spielbergs samarbejdspartner siden 1978, og som var den, der overrækte Susanne Bier Oscar-statuetten, som hun fik for 'Hævnen', er også dybt imponeret over Nicolas Bros fortolkning af rollen som den godhjertede tyske soldat Friedrich i 'War Horse', og hun udtrykker samtidig stor beundring for Susanne Bier.

"Nicolas tilførte SÅ meget hjerte og bevægelse til sin rolle. Han gjorde en enestående indsats", siger hun om castingen.

Og måske er der håb for andre danske skuespillere, der drømmer om at lave film med Steven Spielberg, for han har et internationalt udsyn og er hele tiden på udkig efter nye talenter:

"Jeg ser en masse film, og hvis der er en skuespiller, der udmærker sig, skriver jeg hans eller hendes navn ned. Jeg tjekker rulleteksterne, og hvis jeg ikke kan finde vedkommende der, så søger jeg videre dagen efter, når jeg er tilbage på kontoret," siger den verdenskendte instruktør.