Spekulationer om aktiesalg presser Vestas
Ifølge aktierådgiver er det dagens spekulationer i pressen om en aktieudvidelse i Vestas, som presser aktien.

Det er en historie i dagens udgave af Morgenavisen Jyllands-Posten, som presser Vestas i mandagens børshandel, hvor aktien er faldet cirka ni procent i løbet af formiddagen.

Det vurderer Nordeas aktierådgiver Jesper Bamberg.

- Historien fra Jyllands-Posten presser aktien meget. Det er historier, der har været fremme før for ikke mindre end et par uger siden. Men nu er det i den danske presse, siger han til Ritzau Finans.

I historien spekuleres der i, om Vestas-ledelsen vil gå ud og bede aktionærerne om friske milliarder for at komme helskindet gennem den krise, virksomheden har befundet sig i gennem efterhånden længere tid.

Spekulationerne skyldes først og fremmest et nedslående regnskab for 1. kvartal, hvor Vestas-kassen er blevet drænet for tæt ved 2,2 milliarder kroner.

- Jeg tror, at kapitaludvidelsen kommer, siger aktieanalytiker i Alm. Brand Markets, Michael Friis Jørgensen til avisen.

Ifølge Nordeas aktierådgiver har spekulationerne mandag fået de almindelige danskere til at afhænde aktien, der betegnes lidt som en såkaldt folkeaktie.

- Samtidig er der lav volumen, og det sætter aktien yderligere under pres og gør den meget volatil, specielt fordi der ikke er mange institutionelle investorer i aktien længere, siger aktierådgiver hos Nordea Jesper Bamberger til Ritzau Finans.

Fredag blev aktien yderligere presset, da Bloomberg New Energy Finance fortalte til Ritzau Finans, at det europæiske vindmøllemarked står over for en stor opbremsning.

Og mandag morgen meddelte den norske investeringsbank ABG Sundal Collier desuden, at man har sænket sin anbefaling på aktien fra "hold" til "sell" og sænket kursmålet til 20,83 kr. mod tidligere 95,26 kr.

Over for Bloomberg forsikrer presseansvarlig Mikkel Friis-Thomsen fra Vestas dog om, at selskabet ikke har nogen konkrete planer om at sælge nye aktier.

/ritzau/