DEBAT Specialarbejder: De vil stjæle min fritid
En specialarbejder i Københavns Kommune fortæller, at han frygter for, at der vil ske markante ændringer i reglerne om arbejdstid med overenskomstforhandlingerne på det offentlige område. Scanpix, arkiv: Bjarke Bo Olsen
En specialarbejder skriver i dag i et debatindlæg, at han frygter for de kommende overenskomstforhandlinger. Han er bange for at få stjålet sin fritid.

Specialarbejder Rasmus Bredde er bekymret, skriver han i dag i et debatindlæg i Politiken.

Han arbejder med at renholde gader og stræder i Københavns Kommune og har lige læst KLs krav til overenskomstforhandlingerne på det offentlige område, der netop er gået i gang.

Hans bekymring går på, at KL dels vil forringe arbejdstidsaftaler, så hans tillæg skrumper, dels ønsker, at planlægningen af arbejdstiden skal foregå løbende - i stedet for at være fast, som nu.

Det sidste vil, mener Rasmus Bredde, få store konsekvenser for hans hverdag, fordi han ikke vil kunne planlægge sin fritid på sammen måde som i dag.

-Så er min fritid lige pludselig ikke min egen, for jeg kan ikke lave aftaler i den, skriver Rasmus Bredde blandt andet.

Læs hele debatindlægget i Politiken