Sparekassen Sjælland og Sparekassen Fyn lægges sammen

Sparekassen Fyn lægges sammen med moderselskabet Sparekassen Sjælland for at spare omkostninger.
Ansatte i Sparekassen Sjælland og Sparekassen Fyn bliver snart kolleger. Det sker, når Sparekassen Sjælland efter planen sammenlægges med datterselskabet Sparekassen Fyn.
Ansatte i Sparekassen Sjælland og Sparekassen Fyn bliver snart kolleger. Det sker, når Sparekassen Sjælland efter planen sammenlægges med datterselskabet Sparekassen Fyn. Foto: Colourbox/Free

Ansatte i Sparekassen Sjælland og Sparekassen Fyn bliver snart kolleger. Det sker, når Sparekassen Sjælland efter planen sammenlægges med datterselskabet Sparekassen Fyn.

Tilmeld dig gratis vores nyhedsbrev for flere nyheder.

Det nye pengeinstitut skal efter planen hedde Sparekassen Sjælland-Fyn, og sigtet med manøvren er at reducere omkostningerne.

- Sparekassen Sjælland vurderer, at sammenlægningen vil sætte koncernen i stand til at realisere betydelige økonomiske og forretningsmæssige synergieffekter.

- Fra og med regnskabsåret 2017 estimeres disse synergieffekter at ville være i niveauet 20-25 millioner kroner på årlig basis, hedder det i en pressemeddelelse.

Pengene skal findes i kraft af besparelser på it og i administrationen, men der bliver ikke tale om at fyre medarbejdere. Det forventes, at sparemålene kan opnås ved naturlig afgang.

De to sparekasser har hidtil brugt hver sit it-system, men det slutter 16. oktober, når Sparekassen Fyn også går over til at benytte Bankdata.

Sammenlægningen forventes at give en merudgift på mellem 8 og 10 millioner kroner i år, men Sparekassen Sjælland ændrer ikke den forventede basisindtjening på mellem 367 og 407 millioner kroner i 2016.

Sparekassen Sjælland købte aktierne i Sparekassen Fyn - dengang Sparekassen Faaborg - tilbage i august 2013.

Bankkoncernen har sammenlagt 547 medarbejdere fordelt på 42 filialer og har 141.700 kunder.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.