Spanske topklubber forbindes til dopinglæge
Den dopingtiltalte spanske læge, Eufemiano Fuentes, har også behandlet spanske topfodboldspillere, skriver fransk avis.

Sommerens spanske dopingskandale breder sig fra cykelsporten til toppen af den spanske fodboldverden. Spillere fra storklubberne Barcelona, Real Madrid, Valencia og Real Betis har tilsyneladende også benyttet sig af den dopingtiltalte læge, Eufemiano Fuentes?, forbudte behandlinger.

Det skriver den anerkendte franske avis Le Monde, der bygger sin historie på en række »hemmelige dokumenter«, som avisen er i besiddelse af, men som det spanske politi endnu ikke kender til.

Det drejer sig blandt andet om et print af de fire holds sæsonkalender forud for seneste sæson af den spanske fodboldliga, hvor der med pile er markeret, hvornår der er særligt intense perioder. Med hånden er så tilføjet en række symboler og tegn for forskellige typer af doping, der skal bruges ? præcis på samme måde som Operacion Puerto har afsløret, at Eufemiano Fuentes har gjort det på en række cykelrytteres sæsonplaner. En cirkel betyder anabolske steroider, et ?e? betyder bloddoping og en cirkel med en prik i, betyder EPO.

Eufemiano Fuentes har ikke været direkte ansat af storklubberne, men ifølge Le Monde har Barcelona to gange forsøgt at hyre den spanske læge. Tilsyneladende har Fuentes fungeret som konsulent for lægerne fra Barcelona og Real Madrid, som han har givet instruktioner i, hvordan de skulle behandle deres spillere. Og den omstridte læge har også haft besøg af enkelte spillere.

Fuentes selv indrømmer, at han har arbejdet med klubber i både den bedste og næstbedste spanske række. Men han tør ikke sætte navn på klubberne af hensyn til sin egen og sin families sikkerhed.

»Jeg er blevet fortalt, at hvis jeg siger bestemte ting, kan min familie og jeg få alvorlige problemer,« siger han til Le Monde.

Barcelona nægtede torsdag enhver forbindelse til dopingklinikken og truer med juridiske skridt for at forsvare sine rettigheder.