Spanske talenter sænker Portugal og når EM-semifinalen
Atletico Madrids Saul Niguez åbnede for Spanien, der tirsdag slog Portugal 3-1 ved U21-EM. Foto: Maciej Gillert/AFP
Med en 3-1-sejr over Portugal er Spanien som det første hold ved U21-EM videre til semifinalerne.

Det spanske landshold er som det første klar til semifinalerne ved U21-EM i Polen.

Det blev en realitet, da spanierne tirsdag slog Portugal med 3-1 i et topopgør i gruppe B.

Sandro Ramirez og Saúl Ñíguez bragte Spanien foran med 2-0, inden Bruma skabte spænding om udfaldet med en scoring for portugiserne et kvarter før slutfløjt.

I overtiden slog Inaki Williams den spanske sejr fast med kampens sidste scoring.

Portugal indledte bedst, og især den lille Sporting Lissabon-spiller Daniel Podence skabte gentagne gange uro i den spanske defensiv.

Podence havde et godt skud på indersiden af stolpen i løbet af det første kvarter, hvor spanierne næsten konstant blev presset i bund.

En fremragende soloaktion fra Atletico Madrids Saúl Ñíguez bragte kort efter Spanien i front, da midtbanespilleren først afdriblede fire modspillere, før han sendte bolden i mål fra kanten af straffesparksfeltet.

Portugiserne kom igen godt ud til anden halvleg, og Daniel Podence fik hurtigt en ny chance for at komme på måltavlen.

Sporting-spilleren erobrede bolden ved sidelinjen og styrede mod mål, men ramte en anelse forbi.

Midtvejs i anden halvleg slog spanierne kontra, og Malagas Sandro Ramirez kunne flot dirigere en tværpasning ind ved forreste stolpe til 2-0.

Med et kvarter tilbage af opgøret fik Portugal reduceret på en fremragende helflugter fra Bruma, der tordnede bolden i mål til 1-2.

Portugiserne busede på for at få udligningen. Men tre minutter inde i overtiden var det i stedet Spanien, der fik scoret, da Inaki Williams fra en spids vinkel sparkede bolden i mål til 3-1.

Tidligere på tirsdagen spillede Serbien 2-2 mod Makedonien i gruppe B.

Spanien topper gruppen med seks point foran Portugal med tre. Serbien og Makedonien har hvert et enkelt point i bunden af gruppen.

Kun det bedste hold i gruppe B er sikret en plads i semifinalen - der er dog en chance for, at holdet på andenpladsen kan klemme sig med som den bedste toer på tværs af de tre indledende grupper.

Danmark deltager også ved U21-EM i Polen. Søndag åbnede danskerne turneringen med et 0-2-nederlag til Italien i gruppe C. Onsdag venter Tyskland.

/ritzau/