Spanske pengesedler fulde af kokain
94 procent af alle spanske euro-sedler indeholde spor af kokain. Dermed er Spanien endnu et land i rækken med kokain-sedler.

De fleste spanske pengesedler indeholder spor af kokain. Spanske forskere har undersøgt sedler fra de største spanske byer og fundet frem til, at 94 procent af dem har været i kontakt med det euforiserende stof. Og det på trods af, at sedlerne kun har været i omløb i fire år.

Ifølge den spanske avis El Mundo har Spanien en af verdens højeste andele af kokain-misbrugere med næsten en halv million faste misbrugere.

Pengesedlerne bruges ofte til at sniffe kokainen, men ifølge BBC er det usikkert, hvor meget af kokainen på sedlerne, der stammer fra direkte kontakt med stoffet, og hvor meget der stammer fra blanding med andre sedler i pengeautomater.

El Mundo vurderer, at 142 millioner af Spaniens en milliard pengesedler direkte har været brugt til at sniffe coke med.

Det er langt fra første gang, at pengesedler viser sig at indeholde mængder af kokain. I 1999 fandt BBC kokain på 99 procent af alle fem-pund-sedler i Storbritannien, og senest har de tyske myndigheder advaret om, at landets pengesedler er ved at gå i opløsning, fordi de bliver brugt til at sniffe stoffet meth-amfetamin med.