Spanske klubber dropper liga-boykot
13 klubber har, trods uenighed om tv-aftalerne, indvilliget i at spille første runde af den spanske sæson.

Den spanske fodboldliga starter i den kommende weekend, og det bliver der ikke ændret på, selv om 13 klubber i den bedste række har truet med at boykotte ligastarten i protest mod ligaens tv-aftale.

Repræsentanter fra de 13 klubber siger, at stridighederne ikke er løst, men at der er sket fremskridt efter et krisemøde tirsdag.

- Vi diskuterede problemstillinger, der har at gøre med ligaen, med ledelsen og med tv-stationerne, siger José Luis Astiazaran, der er præsident for sammenslutningen af professionelle ligaklubber (LFP), ifølge Reuters.

- Kampene i weekenden starter som programsat, slår han fast.

De 13 klubber er Athletic Bilbao, Atlético Madrid, Betis, Celta Vigo, Espanyol, Getafe, Granada, Real Mallorca, Osasuna, Rayo Vallecano, Real Sociedad, Sevilla og Real Zaragoza.

Klubberne protesterer mod Mediapro, som har tv-rettigheder til ligaen, men angiveligt skylder nogle af klubberne penge.

Konflikten har udviklet sig i en sådan grad, at statssekretæren for sport, Miguel Cardenal, har måttet tilkaldes for at forhindre en yderligere eskalation.

Klubberne er også stærkt utilfredse med, at der i de første runder er programsat kampe med start klokken 23. Tv-stationerne håber, at det usædvanlige spilletidspunkt vil give flere seere og medvirke til at udbrede spansk fodbold til andre verdensdele.

Desuden har konflikten igen ribbet op i en gammel problemstilling, der handler om, at klubberne forhandler tv-aftalerne individuelt frem for kollektivt.

Det betyder, at omkring 50 procent af tv-pengene går til Real Madrid og Barcelona, mens de øvrige 18 klubber i den bedste række kan slås om smulerne.

Også i sidste sæson var der problemer op til ligastarten, der dengang måtte udsættes i en uge.

/ritzau/