Spanske giganter tager Super Cuppen roligt
Årets første møde mellem Real Madrid og Barcelona får ikke de to træneres blod i kog.

Knapt er den spanske fodboldsæson kommet i gang, før de to giganter FC Barcelona og Real Madrid tørner sammen for første gang.

Møderne mellem de to er som oftest fyldte med dramatik og omdiskuterede episoder, men den spanske Super Cup, der bliver spillet over to kampe, er ikke en rigtig "el classico".

De to trænere har da også travlt med at nedtone vigtigheden af slaget, som er mødet mellem mester og pokalvinder.

- En kamp mellem rivaler er altid vigtig, selv i en sommerturnering, men Super Cup-kampene er de mindst vigtige af vores møder med Barcelona i løbet af sæsonen, siger Real Madrid-træner José Mourinho.

Også hans kollega i Barcelona, Tito Vilanova, er iskold før sit første Real-møde som træner for den catalonske fodboldstolthed.

- Resultatet af denne kamp afgør ikke, hvad der sker videre med Barcelona. Jeg ønsker at opleve dette job i ro og fred. Jeg beklager, men der er vigtigere ting i mit liv, siger Vilanova.

- Jeg ved, at det er vigtigt, men jeg kan ikke gøre mit job ordentligt, hvis jeg skal bekymre mig om, om verden falder ned over hovedet på mig, hvis vi taber, siger den nye Barcelona-træner.

Han peger på, at kampen bliver afviklet på et tidspunkt, hvor ingen af holdene har fundet det optimale niveau, og at det derfor er umuligt at aflæse noget ud af resultatet torsdag aften.

Mourinho er enig:

- Jeg tror ikke, der er nogen sammenhæng mellem denne kamp, og hvad der kommer til at ske i resten af sæsonen. Vi tabte Super Cuppen sidste år, men vi vandt ligaen og satte nye rekorder undervejs, siger José Mourinho.

Barcelona vandt sidste års Super Cup med samlet 5-4 efter 2-2 i Madrid og en 3-2-sejr hjemme på Camp Nou.

Den sidste kamp markerede et lavpunkt i forholdet mellem de to klubber, da Mourinho under tumult stak en finger i øjet på Vilanova, der dengang var assistent for Josep Guardiola.

Første kamp i årets udgave spilles torsdag aften 22.30 i Barcelona, mens Real Madrid lægger græs til returkampen på onsdag i næste uge.

/ritzau/Reuters