Spansk Tour-hold og OL-vinder får ny ejer
Det spanske cykelhold Euskaltel-Euskadi har tirsdag præsenteret en ny ejer af holdet fra den kommende sæson.

Trods en skrantende økonomi er det lykkedes for det spanske - eller baskiske - hold Euskaltel-Euskadi at finde penge til at fortsætte holdet på et niveau, der ligger omkring det nuværende niveau.

Holdet, som også deltog i årets Tour de France, får nemlig en ny ejer, da Basque Cycling Pro Team overtager ejerskabet fra Fundacion Euskadi. Det skriver hjemmesiden biciciclismo.com.

Dermed er det spanske hold garanteret minimum tre års levetid mere.

Cykelholdets nuværende manager, Igor González de Galdeano, bliver direktør i Basque Cycling Pro Team og fortsætter samtidig i sin vante rolle som manager for holdet.

Det blev offentliggjort på et pressemøde tirsdag, hvor holdet også kunne afsløre, at det i 2013 vil få et budget på omkring ni millioner euro - eller hvad der svarer til 67 millioner kroner - årligt.

Holdet forventer at kunne blive på World Tour-niveau med den økonomiske støtte i ryggen.

De bærende kræfter på cykelholdet vil være fire af de nuværende ryttere, nemlig Samuel Sánchez, Igor Anton, Mikel Landa og Ion Izaguirre.

Den absolut største profil af de fire navne er Samuel Sánchez, som vandt OL-guld på landevej for fire år siden i Beijing.

Sanchez blev skadet under dette års Tour de France og kan derfor ikke forsvare sit OL-guld ved OL i London.

/ritzau/