Spansk skovbrand koster fire livet
Endnu et menneske er omkommet i den brand, der i øjeblikket hærger det nordøstlige Spanien.

En voldsom skovbrand, der i øjeblikket hærger i det nordøstlige Spanien, har krævet endnu et offer. Dermed har flammerne i alt kostet fire mennesker livet, mens mere end 19 personer er kvæstet.

Det oplyser myndighederne i Catalonien.

Det seneste offer er en 64-årig fransk kvinde, som blev forbrændt på 80 procent af kroppen. De andre ofre er ligeledes fra Frankrig.

Søndag aften skrev det spansk dagblad El País, at brandene i området var "helt ude af kontrol" på grund af kraftig blæst.

Ilden havde da bredt sig over et område på 90 kvadratkilometer og nærmede sig byen Figueres. Branden er så voldsom, at lokale brandmænd ikke magter opgaven alene, erkender lokalregeringen.

Brandvæsnet har bedt indbyggerne i en række landsbyer holde sig inden døre og lukke døre og vinduer. Beboerne anmodes også om at holde sig langt væk fra branden, så de ikke forstyrrer brandfolkenes arbejde.

De store brande har også fået konsekvenser for danske turister.

En dansk bus med omkring 60 feriegæster om bord blev natten til mandag fanget i det nordøstlige Spanien på grund af de voldsomme skovbrande, som hærger området.

Turisterne - som mest er familier med børn - var på vej hjem fra campingpladser ved soldestinationen Costa Brava, da chaufføren blev stoppet ved 22-tiden søndag aften.

Udenrigsministeriets vagthavende opfordrer danskere i det brandhærgede område til at søge de lokale myndigheders råd og anvisninger om branden.

/ritzau/