Spansk overmagt afslutter fighteren Hewitts karriere

Lleyton Hewitts karriere fik den forventede afslutning med nederlag mod David Ferrer i Australian Open.
Australieren Lleyton Hewitt kæmpede bravt, men han var oppe mod overmagten i skikkelse af David Ferrer.
Australieren Lleyton Hewitt kæmpede bravt, men han var oppe mod overmagten i skikkelse af David Ferrer. Foto: Andrew Brownbill/AP

Det var forventet, at spanieren David Ferrer ville være en for stor mundfuld for den australske tennishelt Lleyton Hewitt i anden runde af Australian Open. Og Ferrer endte også med at blive Hewitts sidste modstander på topplan.

Hewitt havde bebudet, at årets Australian Open, hans 20. deltagelse i grand slam-turneringen, ville blive hans sidste turnering i karrieren, og australieren takkede af med et nederlag på 2-6, 4-6 og 4-6.

På et propfyldt Rod Laver Arena i Melbourne vidste det australske publikum udmærket, at det højst sandsynligt ville blive sidste chance for at se nationalikonet i aktion.

Med en beskeden placering som nummer 308 i verden var den 34-årige tidligere verdensetter klart undertippet mod Ferrer, verdens nummer otte.

Tilmeld dig gratis vores nyhedsbrev for flere nyheder.

Hewitt kæmpede med alt, hvad han havde, attituden var som altid upåklagelig, men niveauet er langt fra det, der i 2001 og 2002 sikrede ham titlerne i henholdsvis US Open og Wimbledon samt 30 ATP-titler gennem karrieren.

Bagud 0-2 i sæt, nede med et break ved 2-3 i tredje sæt og bagud 0-40 i Ferrers serv fik publikum et sidst glimt af comebackkongens ukuelige fightervilje.

Hewitt fightede sig op på 40-40. Publikum belønnede med stor jubel. Hewitt red videre på opbakningen og udlignede til 3-3 med sit første servegennembrud i kampen.

De australske tilskuere overdængede helten med klapsalver og tilråb, mens hans udbrød sit karakteristiske "Come on".

Det var den sidste krampetrækning i en lang og glorværdig karriere. Ferrer brød straks Hewitts serv igen og snuppede sættet - og dermed kampen - med 6-4.

Hyldesten på banen efterfølgende viste præcis, hvad det er for en spiller, der lagde ketsjeren i tasken for sidste gang.

Australien er blevet en folkehelt fattigere i sportens verden.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.