Spansk OL-håb afslører epo-snyd i mail
En spansk OL-deltager i forhindringsløb diskuterer epo-brug i en mailkorrespondance med sin træner.

Den spanske forhindringsløber Angel Mullera og hans træner ærgrer sig i dag formentlig over, at én af dem ikke fik slettet en temmelig afslørende mailkorrespondance, der nu har bragt dem begge i fedtefadet.

I en mailkorrespondance diskuterer den OL-udtagne atlet nemlig med træneren, hvordan han skal arrangere sin epo-kur, så han ikke bliver knaldet for doping inden legene i London, der starter sidst i juli.

Ifølge den spanske avis AS indikerer korrespondancen, at Mullera har brugt epo, da han den 8. juli kvalificerede sig til OL i 3000-meter-forhindringsløb.

Avisen har offentliggjort nogle mails fra august sidste år, hvor Mullera var i gang med at planlægge 2012.

- I starten af juni skal jeg være i en fornuftig form, skriver han med tanke på EM i Helsinki, hvor han siden måtte melde fra med en skade. Snart bliver han dog mere konkret om epo-stoffet Mircera.

- To uger før den første konkurrence, skal jeg stoppe med Mircera, ikke sandt? Men hvis jeg nu bliver testet, hvad sker der så, lyder det bekymrede spørgsmål.

Træneren er dog ikke nervøs.

- Det ville være klogt, hvis man vil opnå mere fart, at starte med væksthormonet Saizen, som ikke kan spores. Jeg har nogle spanske kanoroere, der bruger det til vigtige konkurrencer ... (...), to måneder før noget Mircera.

- 50 iu pr. kilo tre gange om ugen før Dynepo og Glutamin for at fjerne sporene af epo. Du burde ikke få problemer med dopingkontrollen, skriver træneren, der stiller Mullera store ting i udsigt.

- Du kan potentielt gå fra sidstepladsen til at vinde olympisk guld.

Efter at have været skadet i hele vintersæsonen, vendte Mullera tilbage til konkurrence den 8. juli i Mataro. I første forsøg blev han registreret for tiden 8.17,90. En tid, der gav ham billetten til London.

Efter afsløringerne har Mullera på sin twitter-profil erklæret, at han er "rolig".

- Efter at have talt med rådgivere og myndigheder vil jeg give min version af begivenhederne, som vil afklare alt, skriver Angel Mullera ifølge europapress.es.

/ritzau/