Spansk klatrekonge vinder bjergetape i Baskerlandet
Joaquim Rodriguez oversprintede blandt andet Nairo Quintana på den første bjergetape i Baskerlandet Rundt.
Joaquim Rodriguez var hurtigst på tredje etape i Baskerlandet.
Joaquim Rodriguez var hurtigst på tredje etape i Baskerlandet. Foto: Christophe Ena/AP

Den spanske bjergrytter Joaquim Rodrigeuz (Katusha) ligner en mand på vej i topform til de store etapeløb senere på sæsonen.

Rodriguez var både stærkt og klogt kørende, da han onsdag eftermiddag tog sejren i den første rigtige bjergetape i Baskerlandet Rundt, hvor han blandt andet satte Tour de France-favoritten Nairo Quintana (Movistar) til vægs til slut.

De to havde sammen med Sergio Henao (Sky) skilt sig ud på den sidste af de godt 170 kilometer, og snart 36-årige Rodriguez var smartest i spurten, hvor han henviste Henao til andenpladsen.

Den bjergrige etape var som ventet præget af en række udbrud, men den sidste eventyrer, Leuwe Westra (Astana), blev opslugt af feltet med godt tre kilometer tilbage.

Så var der lagt op til en afslutning med bjergspecialisterne i hovedrollen op ad den afsluttende, meget stejle stigning.

Quintana bad sine holdkammerater om at sætte højt tempo, men Joaquim Rodriguez (Katusha) lagde sig i colombianerens hjul, og de to forhåndsfavoritter fortsatte duellen helt til målstregen.

Sergio Henao har nu overtaget førstepladsen i den samlede stilling foran Rodriguez og Quintana. Verdensmester Michal Kwiatkowski (Etixx-Quick Step) er nummer fire.

Der venter nye stigninger på torsdagens fjerde etape, der slutter på toppen af Arrate-bjerget ved byen Eibar.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.