Spanien vil også holde OL
Økonomisk krise eller ej. Spaniens hovedstad, Madrid, holder fast i plan om at blive OL-vært i 2020.

Organisationen bag den spanske hovedstad, Madrids, bestræbelser på at blive OL-vært fortsætter arbejdet, selv om den dybe økonomiske krise i Spanien hiver og flår i budgetterne.

Madrid lægger billet ind på at blive OL-vært i 2020, og organisationen Madrid 2020 tror selv på, at Madrid trods de nuværende problemer nok skal klare opgaven, hvis valget falder på byen.

- Vi vil kun bygge, hvad der er absolut nødvendigt. Det vil generere goder for vore borgere fremover, siger Victor Sanchez, chef for Madrid 2020.

- Der er kun behov for, at vi bygger fire arenaer, og deres fremtidige brug er garanteret, tilføjer han.

Det ventes, at Den Internationale Olympiske Komite (IOC) på sit møde i Buenos Aires den 7. september 2013 vil beslutte, hvor OL i 2020 skal afholdes.

Foruden Madrid lægger også Istanbul og Tokyo billet ind på værtsskabet om otte år.

Ana Botella er borgmester i Madrid. Hun erkender, at IOC i givet fald må acceptere, at Spaniens økonomiske problemer vil lægge en dæmper på investeringerne forud for et eventuelt OL i hovedstaden.

Dog siger hun også, at flere end 100 spanske virksomheder har vist interesse for Madrid 2020's planer, hvilket ifølge borgmesteren understreger, at planen har opbakning fra det private erhvervsliv.

/ritzau/dpa