Spanien lægger op til EM-gruppefinale mod Danmark
Spanien kom på hårdt arbejde mod Ungarn ved EM. Foto: Ognen Teofilovski/Reuters
Spanierne måtte slide for sejren over Ungarn, men bevarede roen under hårdt pres i slutfasen.

Det spanske håndboldlandshold bliver Danmarks sværeste forhindring i kampen om førstepladsen i den indledende gruppe ved EM i Kroatien.

Spanierne vandt også deres anden kamp ved slutrunden, da Ungarn blev besejret med 27-25 i mandagens tidlige kamp i Varazdin.

Dermed har Spanien fire point for to kampe, og der er lagt op til en direkte duel mod Danmark om førstepladsen på onsdag - hvis altså danskerne gør deres arbejde mod Tjekkiet senere mandag.

Ungarn var med til at skabe en helt lige kamp, og i modsætning til kampen mod Danmark rakte kræfterne til at sørge for spænding til det sidste.

Spanierne førte 13-12 ved pausen, og med stor opbakning fra de mange tilhængere forsøgte ungarerne at vende billedet i anden halvleg.

Holdet nåede op på 20-20, men smed derefter to minutters overtal på gulvet og begyndte så småt at hænge bagefter.

Træner Ljubomir Vranjes tog sin sidste timeout i et forsøg på at mobilisere en ungarsk slutspurt, og det var spændende helt til slut.

Men de erfarne spaniere bevarede roen, da det snerpede til og kæmpede sig til to værdifulde point i en øredøvende pibekoncert. Ferran Sole afgjorde forestillingen fra højre fløj få sekunder før tid.

En streg i regning for det spanske hold var dog, at forsvarskrumtappen Gedeón Guardiola før pausen røg i gulvet med stærke smerter i den ene ankel.

Det så alvorligt ud, men Rhein-Neckar Löwen-spilleren kom på benene og kunne med støtte fra en holdlæge humpe ud på bænken, hvorfra han så resten af kampen.

Nu er det spørgsmålet, om han kan nu at blive klar til mandagens møde med Danmark.

/ritzau/