Spanien knækkede Hollands kvinder
Det var Spanien, der først smed nerverne i en uskøn åbningskamp med tekniske fejl på stribe og vandt 26-16 over Holland, der slet ikke kunne følge med i anden halvleg.

Holland og Spanien indledte torsdag aften opgørerne i Danmarks gruppe D, da de stod overfor hinanden i Baltiska Hallen i Malmö forud for Danmarks åbningskamp mod Frankrig. Spanien vandt 26-16.

Kampen blev, som åbningskampe flest, en noget rodet affære præget af nerver og usandsynligt mange tekniske fejl. Ingen af de to hold viste på nogen måde skræmmende styrke på dagen, og hvis opgøret er et retvisende billede på de to holds niveau, skulle de være til at slå for de danske håndboldkvinder.

Det var især det etablerede angrebsspil, der voldte holdene problemer. Holland havde på den ene side svært ved at komme igennem Spaniens offensive forsvar, mens Spanien havde svært ved at finde stregen i Hollands kompakte forsvar. Det betød, at kampens mål hovedsageligt blev scoret i de mange situationer, hvor modstanderen begik fejl. Og det skete ofte.

Forsvarsspillet havde de to hold til gengæld godt styr på, og målkvinderne gjorde det fremragende. Begge lå på 60 procent i første halvleg. Helt symbolsk formåede Holland således først at score på deres femte straffekast.

Selvom hollænderne var foran med tre mål 6-3 efter det første kvarter, kom de spanske kvinder stærkt igen og kunne gå til pause med en føring på 11-9.

I begyndelsen af anden halvleg var der stort set kun et hold på banen: Spanien. Især deres offensive forsvar lukkede fuldstændigt det hollandske angrebsspil ned og så havde hollænderne ikke mere at byde på.

Der er således ingen tvivl om, at nøglen til en sejr over Spanien for Danmarks vedkommende i høj grad bliver de danske kvinders evne til at finde de nødvendige angrebsåbninger over for det offensive forsvar.