Spærrede bevidst vejen for ambulance-reddere: Blev forsinket fem minutter
Det er på denne idylliske lille vej i Nordsjælland en 56-årig mand blandt andet har strøet partisansøm ud. Foto: Google Street View og CIA
Partisansøm og elektrisk hegn. En 56-årig mand har i ti år kæmpet for, at han ejer et vejstykke, som kommunen mener er fællesvej.

En strid om et vejstykke kunne have fået fatale konsekvenser, da en ambulance ikke kunne passere, fordi vejen var spærret med grene.

Ambulancen blev fire-fem minutter forsinket, og episoden koster en 56-årig mand 60 dages fængsel plus sagens omkostninger, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Manden nægter sig skyldig, men i Retten i Hillerød blev det bevist, at den 56-årige havde spærret vejen, så ambulancen måtte ud på en omvej.

Ti år lang strid om vej

Den 56-årige bor på Birkehøjvej i Meløse i Hillerød Kommune, og siden 2008 har han ligget i en strid med kommunen om retten til et vejstykke.

Manden mener, at han ejer vejen, og gennem årene har han kæmpet for sin ret med midler, som ikke befinder sig på den rette side af lovgivningen.

Således fik manden først i juli sidste år stadfæstet en dom i Østre Landsret. Her fik han en dom på tre måneders fængsel og en bøde på 130.000 kroner for blandt andet 38 overtrædelser af beredskabsloven, hvor han havde spærret Birkehøjvej.

Partisansøm og el-hegn

Han har blandt andet spændt et trådhegn ud over vejen, og samme dag, som han fik dommen i landsretten, spredte han partisansøm eller lignende søm ud på vejen. Ugen før havde han brudt et elskab på vejen op, taget sikringer i skabet og kastet efter en nabo, skriver avisen.

Den 56-årige har desuden tilsluttet strøm fra et elektrisk hegn til en træstamme, som han havde lagt på tværs af vejen.

Den 56-årige har anket den seneste dom til Østre Landsret.