Sosu'er kan få 25.000 kroner ekstra - hvis de skifter kommune
Sosu'er jagter den gode arbejdsplads og ikke lønnen. Modelfoto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix (arkiv)
Det er ikke lønnen, men arbejdsvilkår og det kollegiale, som betyder mest, når sosu'er går på jobjagt, siger de politisk ansvarlige i Odder og Aarhus kommuner.

Det er ikke lønnen, men arbejdsmiljøet, som betyder noget når social- og sundhedsassistenter er på jobjagt i Østjylland.

Det er de ansvarlige politikere på området i Odder og Aarhus kommuner enige om.

Aarhus Stiftstidende har kigget nærmere på nogle beregninger af det gennemsnitlige lønniveau for plejepersonalet i de østjyske kommuner.

Her viser tallene at der er 24.720 kroner om året i forskel på kommunen med de højeste lønninger og kommunen med de laveste lønninger.

Således betaler Aarhus Kommune bedst med et løngennemsnit på 398.760 kroner, mens Norddjurs Kommune betaler dårligst med 374.040 kroner om året.

Tallene inkluderer grundløn, tillæg, feriegodtgørelse og pensionsbidrag.

Ældrerådmand Jette Skive (DF), Aarhus Kommune, siger til Aarhus Stiftstidende, at lønnen har betydning for nogen, men at det for de fleste er arbejdsvilkårene og det kollegiale, som betyder mest.

- Og det tror jeg, at alle kommuner arbejder på, siger Jette Skive til avisen.

Det er Finn Thranum (V), formand for Sundheds-, Social- og Forebyggelsesudvalget i Odder Kommune, enig med sin aarhusianske kollega i:

- Jeg mener også, at lønnen har en betydning, Men det har ikke den afgørende faktor. Vi ved, at der er et klart kendskab blandt vores ansøgere til, at Odder kommune er en god arbejdsplads. Det er kendt, at vi igennem en årrække har arbejdet fokuseret med at højne det psykiske, fysiske og sociale arbejdsmiljø. Jeg tror, at det bliver en afgørende brik i spillet om ressourcerne, siger han til Aarhus Stiftstidende.