Sosu’en Nanna måtte droppe tissepauser på jobbet: Nu kommenterer Thyra Frank sagen
Det er de kommunale arbejdsgiveres ansvar, at landets social- og sundhedsassistenter har ordentlige arbejdsvilkår, mener ældreminister Thyra Frank (LA), der onsdag var kaldt i samråd. Foto: Privatfoto/Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Det er de kommunale arbejdsgiveres ansvar, at landets social- og sundhedsassistenter har ordentlige arbejdsvilkår, mener ældreminister Thyra Frank (LA), der onsdag var kaldt i samråd.

Landets Sosu’ere skal have ordentlige vilkår, og det er kommunernes ansvar at sørge for, at de får det.

Sådan lød det fra ældreminister Thyra Frank (LA), da hun tirsdag var kaldt i samråd i forbindelse med en sag om sosu’en Nanna Svensson fra Brovst, der i december stod frem og fortalte om urimelige arbejdsvilkår.

Det skriver TV 2 Nord.

Nanna Svensson skrev i december på Facebook, at hun har oplevet at skulle besøge 38 borgere i løbet af en arbejdsdag på syv en halv time. Ifølge social- og sundhedsassistenten måtte hun ofte droppe spise- og toiletpauser på grund af travlhed. De barske arbejdsvilkår fik hende til sidst til at stoppe i hjemmeplejen.

Thyra Frank forklarede på samrådet, at Aalborg Kommunes opgørelser viser, at antallet af borgere, Nanna Svensson har besøgt, har været væsentligt lavere end 38, men stadig over 30. Sosu’en fastholder dog over for Nordjyske, at hun skulle have besøgt 38 borgere på én vagt.

- Jeg mener faktisk ikke, at vi kan sætte på, hvor meget tid der skal sættes på, for at det kan være værdig ældrepleje. Mit udgangspunkt er, at kommunerne skal tilrettelægge arbejdet, så medarbejderne har mulighed for at udføre en værdig ældrepleje, sagde Thyra Frank under samrådet.

I december sagde Nanna Svensson følgende til TV 2 Nord om de benhårde arbejdsvilkår i branchen.

- Jeg har kun akkurat tid til den opgave, jeg skal udføre. Hvis jeg for eksempel skal give en borger insulin, når jeg kun lige netop at gøre det. Der er ikke tid til at snakke lidt, spørge til deres jul og i det hele taget at se det hele menneske.