Sonja Oppenhagen: "Jeg er en kødpige"
- Jeg kan simpelthen mærke på mig selv, at jeg har brug for noget kød, brug for den grounding, som kød er med til at give mig. Jeg kan ligefrem ligge og drømme om, at nu skal jeg have en tartarmad, forklarer Sonja Oppenhagen. SCANPIX arkiv
Der må helst ikke gå for lang tid mellem, at Sonja Oppenhagen sætter tænderne i et godt stykke kød.

Den 66-årige skuespiller Sonja Oppenhagen går op i at leve sundt - både når det gælder kost og motion.

Og der er særligt én ting, som hun har svært ved at leve uden.

’Jeg tænker over, at jeg spiser sundt og varieret, og jeg sørger for at få fisk og grøntsager og kød. Og så må jeg bare sige: Jeg er en kødpige! Hvis der er gået en uge, hvor jeg ikke har fået kød, ikke har fået noget godt okse- eller kalvekød, så flyver jeg ud af en tangent. Jeg kan simpelthen mærke på mig selv, at jeg har brug for noget kød, brug for den grounding, som kød er med til at give mig. Jeg kan ligefrem ligge og drømme om, at nu skal jeg have en tartarmad,’ forklarer Sonja Oppenhagen til tillægget SUND, der udkommer med SØNDAG.

Få en alternativ opskrift med tartarkød og spejlæg på Søndag.dk.

Spiser meget – men tager ikke på

Sonja Oppenhagen fremhæver også, at hun i forhold til kost og sundhed er ’barn af en anden tid’.

’Da jeg var barn, var sodavand noget, vi kun fik om søndagen, og så delte vi altså en sodavand, min bror og jeg. Slik eksisterede nærmest ikke. Chokolade var noget, man fik, når der kom gæster, og gæsterne havde et lille stykke Pernille-chokolade med til familiens børn,’ siger hun.

Sonja Oppenhagen understreger dog, at hun ikke er fanatisk med noget – hun har dog gennem årene været meget opmærksom på sin egen og sine børns vægt.

’Jeg selv er så heldig, at jeg har en meget høj forbrænding. Jeg spiser ligeså meget som min mand, og jeg tager ikke på. Hvilket han synes er dybt uretfærdigt, for han skal tænke lidt over, hvad han spiser. Det behøver jeg ikke. Men det gør jeg så alligevel,’ siger hun.

Susanne Bier mener, hun er verdens dårligste husmor. Læs hvorfor på Søndag.dk

Af redaktionen, SØNDAG, Aller Media