Sommerferien rammes af sparekniven
Frygten for at miste sit arbejde får mange til at bruge færre penge til sommerferie.

Årets sommerferie bliver billigere og kortere end normalt for mange. Det viser en Wilke-meningsmåling blandt 500 arbejdende danskere. En Epinion-undersøgelse, blandt flere end 5.000 medlemmer af fagforeningen, HK Privat, viser samme tendens.

Det skriver Avisen.dk.

Hvert tredje HK Privat-medlem svarer ja, når de bliver spurgt, om de har sparet "rent økonomisk" på årets sommerferie.

- Det er et tegn på krisebevidsthed blandt medlemmerne. Mange har oplevet kollegaer og venner blive ramt af fyringsrunder. Derfor holder mange nok lidt igen, siger Marianne Vind, der er næstformand i HK Privat.

HK'ernes bekymring er ikke ubegrundet. Hvert femte HK Privat-medlem har selv oplevet at blive fyret inden for de sidste to år. At vi giver sommerferien sparekniven, overrasker ikke Nordeas ekspert i forbrugerøkonomi.

- Det er ikke kun danskerne, der sparer. Vores analyser viser, at hele Norden sparer. Nordmændene gør det for eksempel også, selvom de ikke behøver det. Krisen får forbrugernes hjerter til at slå i takt. Vi sparer op, for hvad nu hvis, siger Ann Lehmann Erichsen fra Nordea.

Det er ikke kun kontorfolk, der forkorter tiden i hængekøjen.

I Wilkes undersøgelse blandt de 500 arbejdende danskere svarer hver femte, at de holder "kortere sommerferie end for fem år siden", skriver Avisen.dk.

/ritzau/