Somaliske pirater får 20 års fængsel
En domstol i Kenya har idømt syv somaliske pirater 20 års fængsel hver, efter de blev fanget af dansk fartøj.

Et forsøg på at kapre en srilankansk fiskebåd ud for Adenbugten koster 20 års fængsel til hver af de syv somaliske pirater, der onsdag fik deres straf ved en domstol i Kenya.

Dommene er et vigtigt led i de internationale bestræbelser på at bekæmpe piraterne ud for Somalias kyst.

I sin afgørelse lagde dommer Joyce Gandani vægt på, at pirateriet er taget til i Somalia, og at de lange fængselsstraffe forhåbentlig kan virke afskrækkende på andre.

- Pirathandlingerne har på negativ vis påvirket sikkerheden og handlen, ikke blot i vores land, men i hele regionen, sagde hun.

Piraternes advokat, Jared Magolo, mener, at dommene er for hårde, og siger, at han vil appellere dem.

- Det er barneleg i forhold til andre sager, hvor de formodede pirater har vekslet ild med automatvåben og såret besætningen, siger han og tilføjer, at hans klienter kun var bevæbnede med knive, da de blev pågrebet.

De syv dømte pirater blev taget til fange af et dansk flådefartøj og overdraget til kenyanske myndigheder i oktober 2009.

Danmark har på skift haft krigsskibene Absalon og Esbern Snare i Adenbugten som led i den internationale kamp mod de somaliske pirater.

De første syv somaliske pirater, der blev sendt til Kenya for at blive stillet for en dommer her, fik hver fem års fængsel i 2006.

FN skriver i den seneste rapport om Somalia, at højtstående piratledere er under somaliske myndigheders beskyttelse og ikke i tilstrækkelig grad anholdes og straffes af internationale myndigheder.

/ritzau/Reuters