Soldater kan nu skilte med homoseksualitet
Det er nu i orden, at soldater i den amerikanske hær er både homo- og heteroseksuelle. Foto: Colourbox
Der gøres nu op med den lov, som i to årtier har forbudt homoseksuelle at være åbne om deres seksualitet i den amerikanske hær.

Det er nu slut med, at bøsser og lesbiske skal holde deres seksualitet hemmelig, når de arbejder for det amerikanske forsvar.

Det skriver BBC.

Efter to årtier med loven, der er gået under navnet "Don't ask, don't tell", skal det nu være i orden, at være åbenlyst homoseksuel, når man arbejder i den amerikanske hær.

Tidligere har homoseksuelle, der skiltede med deres seksualitet, kunne blive smidt ud af forsvaret.

Loven kom i 1993 under Clinton-administrationen. Den betød, at homoseksuelle godt måtte være i forsvaret, så længe de ikke skiltede med deres seksualitet - og de overordnede måtte ikke spørge til det.

Men den procedure er nu fortid.

"Vores nation vil endelig lukke døren for den fundamentale uretfærdighed for bøsser og lesbiske og understrege ligheden for alle amerikanere," siger det californiske medlem af Demokraterne Nancy Pelosi ifølge BBC. Hun har været med til at få afskaffet loven.

Den nye lov har været undervejs siden december, og det amerikanske forsvar har den seneste tid modtaget en række ansøgninger fra åbenlyst homoseksuelle. Ansøgningerne vil nu blive behandlet.

De sager, hvor ansatte er i gang med at blive undersøgt i henhold til den gamle lov, vil blive droppet.

Kilde: BBC