Soldater fra Afghanistan forsinket tre døgn
Flyfejl betyder, at soldaterne fra hold 13 i Camp Bastion, må vente tre lange døgn med at komme hjem.

Familie, kærester og venner må vente mindst tre døgn, inden de kan kysse de hjemvendte soldater fra Afghanistan velkommen hjem.

Det chartrede passagerfly, der skulle have bragt en stor del af soldaterne fra Isaf hold 13 hjem efter veludført mission i Afghanistan, er forsinket.

Soldaterne skulle være landet i Danmark onsdag morgen, men kommer først til Danmark lørdag, oplyser Hærens Operative Kommando.

Da flyet skulle lette fra Camp Bastion, blev der konstateret en teknisk fejl, som skulle udbedres inden afgang.

Det har desværre vist sig at være længerevarende end først antaget, og derfor er genforeningen udsat i indtil videre tre døgn, så ankomsten nu er forventet lørdag morgen.

- Tre til fire døgn lyder ikke umiddelbart af meget for os herhjemme, men jeg er meget bevidst om, at når det er en længe ventet genforening, der venter, kan det føles som urimeligt lang tid, siger chefen for Hærens Operative Kommando generalmajor, Agner Rokos, og tilføjer:

- Soldaterne og de pårørende har fortjent, at de kan genforenes hurtigst muligt efter veludført arbejde af hold 13 i Helmand.

- Samtidig står soldater fra det nye hold herhjemme og venter på at kunne komme ud og komme i gang med at videreføre arbejdet på hold 14.

Agner Rokos beklager, at soldaterne og de pårørende skal have denne ærgerlige oplevelse oven på en god indsats.

- Jeg ved til gengæld, at alle der kan gøre noget ved problemet arbejder på højtryk for at få vores soldater sikkert og ordentligt hjem så hurtigt som muligt.

/ritzau/

via Listen To News