Soldater anklages for drab på civile
De amerikanske styrker i Irak siger, at de har slået 20 al-Qaeda-terrorister ihjel. Men den lokale borgmester hævder, at ofrene var civile børn og voksne.

De amerikanske soldater i Irak og de lokale irakiske myndigheder kan ikke blive enige om, hvilke identiteter der gemmer sig bag op mod 20 lig i landsbyen Jalameda nord for Bagdad.

Ifølge de amerikanske styrker dræbte kamptropper og luftvåben natten til fredag 18 mænd og to kvinder i Salahaddin-provinsen nord for Bagdad. Alle de dræbte var al-Qaeda-terrorister, og på stedet fandt soldaterne efterfølgende granater og selvmordsveste, skriver Reuters.

Men borgmesteren og det lokale politi i landsbyen Jalameda har en anden version af historien. Ifølge politiet fandt man fredag morgen ligene af 17 mennesker i ruinerne af to brødres huse. Seks af de dræbte var kvinder og fem børn.

»Amerikanerne har gjort sådan noget som dette før, men de benægter det altid. Jeg vil have, at verden skal vide, hvad der er foregået her,« siger borgmester Amer Alwan til Reuters.

Ifølge de amerikanske styrker kom de under heftig beskydning, da de ville ransage husene. Efterretningsrapporter tydede på, at husene var tilholdssted for al-Qaeda-terrorister, skriver Reuters.