Soldat ville sælge sit navn
En amerikansk soldat havde sat sit navn på auktion, og buddene havde nået 160.000 kroner. Men nu stopper militæret navnelegen.

»Sergent Freebeestore.com klar til kamp, sir!«

Sådan kunne det have lydt, hvis den 29-årige marinesoldat, Cody Baker, havde fået held med sit foretagende. Soldaten satte i juli sit navn til salg på hjemmesiden www.choosemyname.com, og siden strømmede budene ind. Men nu har hæren sagt stop, da den ikke ønsker reklamenavne på sine mænd.

»Fuldførelse af denne auktion vil betyde et reklameslogan på Bakers uniform, hvilket ville få det til at se ud som om, at Forsvarsministeriet støttede dette produkt,« siger en militær talsmand, Curtis Hill, til AP.

Auktionen begyndte med et bud på fem dollar for, at Cody Baker skulle hedde Mr. Clean i stedet for sit fødenavn. Siden spredte rygtet sig om auktionen, og det seneste bud nåede 160.000 kroner. Men så skulle Cody Baker også hedde hjemmesidenavnet Freebeestore.com.

Tidligere har et kaffefirma budt 150.000 kroner for, at Baker skulle hedde Finest Freshest Fastest, som er firmaets slogan. Et andet firma ville give et snowboard og 130.000 kroner for, at Baker tog navnet Oprah Winfrey, hvilket nok heller ikke havde faldet i god jord hos hans overordnede.

Baker beklager på sin hjemmeside, at militæret har stoppet auktionen. Pengene ville han have brugt til at tage en uddannelse, forsørge sit barn og støtte et børnehjem i Thailand.

»Tak alle sammen for jeres støtte og opmuntring undervejs. Selvom jeg ikke får mulighed for at realisere min drøm, så har det været en sjov tur!« skriver han på siden.