Solbrillerne skal med til Roskilde

Pak tasken med både solcreme og regntøj, for festivalvejret bliver ikke til at stole på.
Tusindvis af forventningsfulde musikelskere tjekker vejrudsigtet igen og igen i disse dage. De skal dog ikke forvente, at Roskilde-vejret kun blive sol og sommer.
Tusindvis af forventningsfulde musikelskere tjekker vejrudsigtet igen og igen i disse dage. De skal dog ikke forvente, at Roskilde-vejret kun blive sol og sommer. Foto: Scanpix, AFP, Torben Christensen

Man skal huske tøj og ting, der kan beskytte mod både sol og regn, når rygsækken til Roskilde skal pakkes, inden festivalen åbner i denne uge.

Både lørdag og søndag kommer der en del regn og blæst, så pas på dit telt ikke flyver væk fra lejren.

Men man kan godt holde humøret oppe - der er nemlig rimeligt gode chancer for tørvejr mandag og tirsdag. Og ifølge DMI er der - i hvert fald dæmpet - lys forude til de forventningsfulde Roskilde-gæster.

DMI's ekspert i månedsprognoser, Jesper Rasmussen, tør dog godt love, at festivalgæsterne ikke dør af hedeslag i år.

"Det bliver typisk dansk sommervejr", siger Jesper Rasmussen.

Vejret vil med 75 procent sikkerhed blive vekslende mellem lidt byger, lidt tørvejr og pæne temperaturer omkring 20-22 grader, hvilket er helt normalt for årstiden.

Nætterne bliver heller ikke særligt kolde med temperaturer på mellem 11 og 13 grader, forventer DMI-eksperten.

Roskilde-folket kan derfor godt begynde at indstille sig på færre solskoldninger, kolde fællesbade og visitter til badesøen. Og ikke lade gummistøvlerne blive hjemme i år.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.