Solbakken efter 4-3: De negative tanker begyndte at komme

Viktor Fischer og Ståle Solbakken var utilfredse med, at FC København smed kontrollen i sejren over Helsingør.
FCK's Viktor Fischer var blandt målscorerne, da FCK havde svært ved at slå FC Helsingør.
FCK's Viktor Fischer var blandt målscorerne, da FCK havde svært ved at slå FC Helsingør. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix

Man er sjældent mere skuffet end glad efter en sejr.

Men for FC København-træner Ståle Solbakken var det tæt på realiteten, efter at FCK mandag vandt en underholdende kamp over FC Helsingør med 4-3 på hjemmebane i Superligaen.

FCK var i kontrol i første halvleg, og værterne gik til pause foran med 3-1. Et mindre sammenbrud efter pausen tillod dog gæsterne at udligne, inden Federico Santander sikrede sejren i kampens tillægstid.

Solbakken var bestemt ikke tilfreds med præstationen i anden halvleg, hvor FCK-spillerne lavede enorme mængder af fejl.

- Jeg sagde til spillerne i pausen, at de skulle forblive i kontrol, men ikke blive for afslappede, som vi gjorde ved deres mål til 3-2. Så begyndte vi at trække os, og nogle af spillerne så langsomme ud både i tanke og handling.

- De negative tanker begyndte at komme, og når de kommer, sker det tit som mod Helsingør, at der kommer frygteligt mange misforståelser mellem spillerne, og så blev det 3-3 ud af ingenting.

Disse tanker deler profilen Viktor Fischer, der erkender, at FCK-spillerne formentlig undervurderede gæsterne en smule. Offensivspilleren glæder sig dog over, at det alligevel blev til tre point.

- Vi kom ikke lige så aggressivt ud efter pausen og afventede måske bare lidt, at vi ville score et mål til 4-1. Vi glemte nok lidt, at der var to hold på banen, også selv om det er bundholdet i ligaen, og det skal man passe meget på med.

- Nu haler vi trods alt lidt ind på FCN, og hvis vi leverer bedre i næste uge mod Silkeborg, så går vi rigtigt fint ind i slutspillet.

- Jeg tror også, at vi kommer bedre ind i det, end hvad folk havde regnet med, siger Fischer.

Med sejren er FCK ni point efter FC Nordsjælland på tredjepladsen, der som minimum giver adgang til en playoffkamp om at komme i Europa League-kvalifikationen i næste sæson.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.