Sohn: Upræcist svar om Moskva-penge
Ole Sohn fastholder, at han ikke selv modtog penge fra Sovjetunionen. Foto: Jens Dresling / POLFOTO
Erhvervs- og vækstminister Ole Sohn (SF) erkender, at han i sin tid som formand for DKP ikke stoppede pengestrøm fra Moskva med det første.

Mens han fortsat afviser selv at have modtaget penge fra det sovjetiske styre, så erkender erhvervs- og vækstminister Ole Sohn, at DKP modtog millioner fra Moskva.

"Jeg har aldrig modtaget penge fra Moskva. Men DKP har modtaget millioner af kroner," sagde Ole Sohn i 19 Nyhederne på TV 2.

Sidste år sagde han til tv-stationen, at han som kommunistformand kæmpede imod ordrer til overpriser fra Moskva, der skulle finansiere DKP's aktiviteter.

"Ja, de udtalelser stemmer ikke med, hvad jeg ellers har sagt. Det var upræcist formuleret. Sandheden er, at der kom millioner fra Moskva via ordrer. Jeg havde to muligheder: Enten at lade det hele falde eller fortsætte med at udvikle det politiske projekt," siger han til Berlingske.

I weekenden bragte Berlingske en historie om, at magasinet Glasnost hver måned betale en overpris på omkring en halv million kroner hver måned for at få trykt 3.000 eksemplarer af bladet. Og den daværende chefredaktør fortalte, at Ole Sohn blokerede for magasinets forsøg på at komme ud af aftalen om overbetaling.

"Ja, det er rigtigt. Ellers var det hele faldet. Det var den mulighed, jeg havde. Jeg valgte at udvikle det politiske projekt og i 1990, da jeg fik flertallet i DKP, fik jeg lukket Terpå Tryk, solgt huset i Dronningens Tværgade og lukket Land og Folk," siger han til Berlingske.

Ministeren gav mandag aften flere tv-interview om sin fortid som DKP-leder fra 1987 til 1991 og pengene fra Sovjetunionen.

Han sagde mandag aften til TV 2 News, at der ikke var nye indrømmelser i sagen.

"Det nye er, at det fylder meget i aviserne. Og jeg kan godt forstå, at man i især blandt min generation gerne vil have en forklaring. Og jeg bidrager gerne til den forklaring omkring min fortid," sagde han til TV 2 News.