Søvntricket der virker på 3 minutter
Hvis kæresten hjælper dig i bare tre minutter inden sengetid, kan du sove bedre og længere. Foto: Scanpix/Modelfoto
Din partner kan nemt hjælpe dig til at sove bedre.

Hvis du har lidt problemer med at falde i søvn, eller du måske vågner tidligt i weekenden, når du egentlig kunne sove længe, så har du måske brug for netop dette søvntrick.

Forskning har nemlig vist, at en massage på bare tre minutter kan forlænge det antal minutter, du sover om natten, skriver Prevention.com.

Undersøgelsen, der har været publiceret i tidsskriftet Journal of Holistic Nursing, viser, at kvinder, der fik en rygmassage på bare tre minutter, sov 36 minutter længere end de personer, der ikke fik en massage.

En orgasme kan faktisk også gøre dig træt: Læs hvorfor på Femina.dk

Det virker, hvis du vil

Effekten kan have noget at gøre med, at det faktisk kun tager nogle få minutter, før kroppen opnår en følelse af ro, forklarer Melodee Harris, der er professor ved Carr College of Nursing ved Harding University i Arkansas og leder af undersøgelsen.

Der skal dog mere forskning til på området, før man kan konkludere noget.

Vintervanerne der ødelægger din søvn: Læs mere på Femina.dk

- Men din søvnkvalitet er så god, som du selv siger, den er, påpeger Melodee Harris og siger, at det er meget individuelt, om massagetricket virker. Ofte handler det også om tankens magt.

Vil du afprøve søvntricket, skal du ligge på maven og få din partner til at bruge fingerspidserne til stille og roligt at lave cirkulære bevægelser fra lænden op til nakken.  Gør det i tre minutter.

Søvnekspert: Så mange timer skal du minimum sove hver nat. Læs mere på Femina.dk