Søvndal til Vestager: Dagpenge skal ændres
Nu er uenigheden i regeringen brudt ud i lys lue, efter Villy Søvndal melder ud, at der skal findes en løsning for de folk, som ryger ud af dagpengesystemet til nytår. Foto: Scanpix, Henning Bagger
Selvom Vestager siger nej, så står Søvndal fast på spørgsmålet om dagpenge. Intern strid i regeringen er brudt ud.

Selvom Vestager siger nej, så fastslår Søvndal, at regeringen skal finde en løsning på de ændrede dagpenge, som truer med at ramme 20.000-30.000 danskere fra nytår.

Der er nu åben strid i regeringen om, hvad der skal ske med dagpengene, når tusinder af arbejdsløse danskere begynder at miste retten til dagpenge.

Selvom De Radikales leder, økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager siger nej, så fastslår SF's formand, udenrigsminister Søvndal, at regeringen skal finde en løsning for at hjælpe de arbejdsløse danskere, som riskerer at falde igennem systemet.

- Vi har nogle mennesker, som er i færd med at falde uden for forsørgelse. Det, har vi annonceret, er, et fællesproblem regeringen har, som vi er nødt til at kigge på. Vi låser os ikke fast på bestemte svar nu, men vi bliver nødt til at kigge på det, siger Villy Søvndal.

Han fastslår, at pengene til en løsning må findes enten på finansloven eller i løbet af efteråret. Søvndal vil dog ikke lægge sig fast på, om halveringen af dagpengeperioden igen skal udskydes midlertidigt, eller om der skal findes en anden løsning.

- Pengene skal findes. Det skal de til alt, hvad regeringen annoncerer.