Søren Pind om borgerforslag: Vel vil jeg ej tage det seriøst
Søren Pind mener "det er bekymrende, at en avis, forankret i den konservative redaktørerklæring" skal belære ham. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Søren Pind vil ikke følge Berlingskes opfordring og tage et borgerforslag, "der er udtænkt ved et muntert middagsbord ... og som samtidig er stillet af en kreds, der i øvrigt foreslår ministerbilerne erstattet med cykler", seriøst.

Søren Pind vil ikke tage det borgerforslag som Frederik Mathiasen Nielsen har fået støtter nok til, at det skal behandles i Folketinget, seriøst.

Og heller ikke på opfordring, skriver uddannelses- og forskningsministeren i et indlæg i Berlingske.

Netop Berlingske opfordrede i søndagens leder Søren Pind til, at tage forslaget om at afskaffe ministerpension og erstatte den med en almindelig arbejdsmarkedspension alvorligt.

Men Søren Pind siger nej tak til opfordringen og skriver, at han end ikke vil overveje et borgerforslag "der er udtænkt ved et muntert middagsbord, insinuerer noget forkert – nemlig at alle ministerbørn får pension – og som samtidig er stillet af en kreds, der i øvrigt foreslår ministerbilerne erstattet med cykler".

Han tilføjer, at "lederen siger videre, at så længe muligheden består for at stille borgerforslag, skal Folketinget tage forslagene alvorligt på det grundlag. Det vil jeg ikke."

Søren Pind henholder sig til Grundloven og skriver: "Det eneste jeg er forpligtet på, er min samvittighed, og den pålægger mig at vurdere ethvert forslag på sin præmis. Ikke om det er borgerdrevet eller ej. Det er bekymrende, at en avis, forankret i den konservative redaktørerklæring, belærer mig om andet."

Offentligt ansatte følte sig tromlet

Frederik Mathiasen Nielsen har om sit forslag forklaret til Ritzau, at idéen opstod, da han var i selskab med en del offentligt ansatte, som "følte sig tromlet ... i forbindelse med overenskomstforhandlingerne":

- De følte ikke, at forhandlingerne handlede om løn, men om at kæmpe for de goder, de har. Så forslaget er tænkt som en måde at forsvare de offentligt ansatte, forklarede Frederik Mathiasen Nielsen til Ritzau.

Frederik Mathiasen Nielsen har også stillet et borgerforslag der skal afskaffe ministerbiler og sænke folketingsmedlemmernes løn, så den svarer til en gennemsnitlig offentlig ansats løn.

Livslang pension

En minister har efter ét års funktionstid ret til livslang ministerpension. Pensionen begynder med på 78.191 kroner årligt, efter at man er gået på pension, og stiger, for hvert år man forbliver minister.

via Listen To News