Søren Larsen foran to operationer
Den danske Schalke-angriber Søren Larsen skal tirsdag gennemgå en ankeloperation og fredag en næseoperation. Hvis alt går vel er han klar igen om fire til seks uger.

?Extreme Makeover?, Søren Larsen edition.

To ture på operationsbordet skal rette op på fordums skader for den danske Schalke 04-angriber Søren Larsen. Tirsdag håber han at få has på de smerter, som danskeren har spillet med, siden han som 18-årig vrikkede noget så eftertrykkeligt om på anklen.

Og fredag satser han endelig at få gjort kål på de problemer, han har haft med næsen, siden han fik en albue i hovedet i en U16-landskamp.

Glæder sig

»Jeg glæder mig til at få det lavet. Det kunne være en befrielse, hvis jeg én gang kunne spille uden smerter,« fortæller Søren Larsen over telefonen fra Heidelberg, hvor operationerne skal finde sted.

For Søren Larsen har været hæmmet af sin dårlige venstre ankel, lige siden han som 18-årig trådte forkert på en kantsten i Køge.

Det lyder utroligt, men den er god nok: Da Søren Larsen for halvandet års tid siden tog den danske fodboldverden med storm, og med kometagtig fart slog sig fast som et topnavn i Bundesligaen og på landsholdet, kunne han ikke spille for fuld kraft.

»Jeg har ikke været i stand til at bruge ydersiden på venstre. Det er overhovedet ikke optimalt. Når det er så lang tid, så vænner man sig jo til det. Men det er jo ikke optimalt, at jeg ikke kan lave en vending med venstrebenet,« fortæller han.

Skudt i foden

Og han understreger, at der ikke er tale om små smerter, som han bare har været i stand til at bide i sig.

»De gange, hvor jeg har haft dårlige perioderm har jeg ikke kunnet bruge foden. Det er fuldstændigt udelukket. Det er virkelig som om der er nogen, der har skudt mig i foden,« siger han ærligt.

Næsen skal rettes

Den anden operation, som skal finde sted på fredag skal rette op på Søren Larsens målnæse.

Den har nemlig ligesom anklen ikke fungeret optimalt i efterhånden mange år.

»Ja, det var i en U16-landsholdskamp, jeg fik en albue i hovedet, og fik slået næsen skæv,« fortæller han.

I kampens hede bemærkede den noget hårdføre angriber ikke en gang, at den var gal, men næsen blev altså en smule skæv, og det har påvirket vejtrækningen.

»Jeg kan ikke trække vejret med venstre side af næsen,« fortæller han og tilføjer så med et grin:

»Ja det er lidt en extreme makeover. Så jeg håber, at det er en bedre udgave, der kommer tilbage,« slutter han.

Ifølge lægerne skal den danske angriber regne med en pause på fire til seks uger efter de to operationer. Schalke 04 og Bundesligaen holder vinterpause efter denne uges kampe. Første kamp i det nye år er den sidste weekend i januar.